site.btaВасил Ангелов от Нов български университет стана „Най-добрият млад график“ на годината

Васил Ангелов от Нов български университет стана „Най-добрият млад график“ на годината
Васил Ангелов от Нов български университет стана „Най-добрият млад график“ на годината
Снимка: Благой Кирилов/БТА

Васил Ангелов спечели първа награда в четвъртия национален конкурс за „Графика – класически техники“ 2023 г. „Най-добрият млад график“ на годината е преподавател в Нов български университет и е изявен график, част от графичната група „Принт нест“, съобщават от екипа на конкурса. 

Имената на победителите в тазгодишния конкурс бяха обявени по време на откриването на изложбата в арт пространството на Министерството на културата. Организаторите на конкурса са сдружение „Култура, спорт и здраве МЛ” и галерия „Графикарт“ в лицето на изявения български график Людмил Георгиев с подкрепата на Министерството на културата и галерия „Средец”, съобщават от екипа на конкурса.

Организаторите обявяват, че втора и трета награда в конкурса журито е присъдило на младите графици Йоанна Петрова и Елена Янкова от Сливен. При учениците спечелилите са Мина Сепаревска, Ваяна Аврамова и Николай Михайлов, които учат в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в столицата и вече имат годишни стипендии като награда за таланта си.

Както БТА писа, „Графика – класически техники“ се провежда за четвърти път на всеки две години от 2017 г. досега. Тази година авторитетното жури определи рекордният брой от 27 финалисти, чиито творби традиционно да бъдат показани в галерия „Средец“. Изложбата ще бъде отворена за публиката до 12 октомври 2023 г.

/ВСР

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:15 на 01.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация