site.btaИталия победи Франция и спечели отборната титла на шпага за жени от Олимпийските игри в Париж

Италия победи Франция и спечели отборната титла на шпага за жени от Олимпийските игри в Париж
Италия победи Франция и спечели отборната титла на шпага за жени от Олимпийските игри в Париж
Французойката Ориан Майо-Бретон (ляво) срещу италианката Алберта Сантучо (дясно) / Снимка: AP Photo/Andrew Medichini

Италия спечели отборната титла на шпага за жени от турнира по фехтовка на Олимпийските игри в Париж, побеждавайки с 30:29 Франция във финалния двубой. Това е първо злато в дисциплината за италианките, които бяха трети в Токио 2020 и втори в Атланта 1996.

За Италия това е трета олимпийска титла от Париж 2024 и общо 11-о отличие.

Италианките Алберта Сантучо, Джулиа Рици, Росела Фиаминго и Мара Навариа бяха фаворитки на турнира, но губеха дълго време във финалния двубой с французойките Мари-Флоренс Кандасами, Ориан Майо-Бретон, Коралин Виталис и Александра Люи-Мари. Обратът стана едва в предпоследния двубой, в който Наваро записа 4:2 точки срещу Люи-Мари, а в последния Сантучи завърши наравно срещу Майо-Бретон за крайното 30:29.

Така италианките, световни вицешампионки от последното първенство, спечелиха с 30:29 и взеха първата си олимпийска титла от отборния турнир на шпага за жени. Трети пък завърши действащият световен шампион Полша, който надви Китай с 32:31.

Фехтовка, отборно шпага, жени:
1. Италия (Алберта Сантучо, Джулиа Рици, Росела Фиаминго и Мара Навариа)
2. Франция (Мари-Флоренс Кандасами, Ориан Майо-Бретон, Коралин Виталис и Александра Люи-Мари)
3. Полша (Алиця Клашик, Рената Кнапик-Мязга, Мартин Сватовска-Венгларчик, Александра Ярецка)

 

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:42 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация