Министерство на земеделието и храните – Прессъобщение

site.btaМЗХ: В Седмицата на гората в ДЛС "Кричим" бяха залесени фиданки от дива круша и киселица

МЗХ: В Седмицата на гората в ДЛС "Кричим" бяха залесени фиданки от дива круша и киселица
МЗХ: В Седмицата на гората в ДЛС "Кричим" бяха залесени фиданки от дива круша и киселица
Снимка: Министерство на земеделието и храните

В базата за интензивно стопанисване на дивеча към Държавно ловно стопанство- Кричим към Югозападно държавно предприятие бяха залесени фиданки с горскоплодни дървесни видове от дива круша и киселица. В събитието участие взеха директорът на ДЛС "Кричим"  инж. Петър Зяпков, заместник-директорът на Регионалната дирекция по горите-Пловдив инж. Антон Бамбалов, Димитър Градинаров от Българско дружество за защита на птиците и представители на медии. Традиционно всяка година по време на Седмицата на гората на територията на стопанството се засаждат дървета, чиито плодове се използват за храна от дивеча.

По време на организирания от Изпълнителната агенция по горите фототур за медиите в Държавно ловно стопанство-Кричим бяха разгледани и различни декоративни храстови и дървесни видове, които са внесени за първи път в България.

Директорът на ДЛС Кричим инж. Петър Зяпков запозна медиите с историята, дървесният състав и видовете дивеч, които се срещат в стопанството. В базата за интензивно стопанисване на дивеча към момента има 283 лопатара и 44 муфлона. 

При посещението в парка на Царския дворец беше разгледана и оранжерията за цветя с уникални растителни видове от царско време.

 

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:25 на 11.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация