site.btaЯпонката Харука Китагучи е новата олимпийска шампионка на копие при жените

Японката Харука Китагучи е новата олимпийска шампионка на копие при жените
Японката Харука Китагучи е новата олимпийска шампионка на копие при жените
Снимка: AP Photo/Ashley Landis

Японката Харука Китагучи е новата олимпийска шампионка на копие при жените, след като спечели златото в Париж с резултат 65.80 метра. Китагучи, която е световна шампионка от миналата година в Будапеща, сега взе престижното отличие с най-добър резултат за сезона.

Второто място остана за Джо-Ан ван Дайк от Република Южна Африка, която хвърли копието на 63.93 метра. Третото място е за Никола Огродникова от Чехия с 63.68 метра, за която това също е най-добър резултат в света за сезона.

Китагучи до момента има във визитката си победа в Диамантената лига, хвърли още в първия си опит 65.80, което в последствие се оказа и резултат за титла. Тя се доближи до постижението само в петия си опит, когато даде 64.73.

Доста по-опитната състезателка от Южна Африка направи камо един фаул от шестте си опита, три от тях над 60-те метра. Третият й изстрел от 63.93 осигури сребърното отличие. Почти същото се отнася и за чехкинята Огродникова. 33-годишната сребърна медалистка от Европейското първенство в Берлин през 2018-а година също направи един фаул, а третото изпълнение й донесе бронза.

От медалистките в Токио единствено до финала днес достигна Мария Андрейчик (Полша), която обаче остана на 8-о място с 62.44 метра.

лека атлетика, копие, жени:
1. Харука Китагучи (Япония)     – 65.80 метра
2. Джо-Ан ван Дайк (Южна Африка) – 63.93
3. Никола Огродникова (Чехия)   – 63.68

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:31 на 11.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация