site.btaРумънската гимнастичка може да замени Джордан Чайлс като бронзова медалистка на земя в турнира по спортна гимнастика в Париж след решение на Спортния арбитражен съд

Румънската гимнастичка може да замени Джордан Чайлс като бронзова медалистка на земя в турнира по спортна гимнастика в Париж след решение на Спортния арбитражен съд
Румънската гимнастичка може да замени Джордан Чайлс като бронзова медалистка на земя в турнира по спортна гимнастика в Париж след решение на Спортния арбитражен съд
снимка: AP Photo/Charlie Riedel

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) върна румънската гимнастичка Ана Барбосу на трето място във финала на земя в турнира по спортна гимнастика на Олимпийските игри в Париж, което евентуално ще наложи американската гимнастичка Джордан Чайлс да върне бронза, който спечели.

Не е ясно обаче дали Чилс ще бъде принуден да върне медала. Федерацията каза, че въпреки че е възстановила първоначалното крайно класиране на финала - Барбосу трета, румънската й съотборничка Сабрина Манека-Войня четвърта и Чайлс пета, разпределението на медалите зависи от Международния олимпийски комитет.

ФИГ взе решението малко, след като Спортният арбитражен съд отмени жалбата на треньора на отбора на САЩ Сесил Ланди по време на състезанието, което изкачи Чайлс на подиума.

Победителка на земя стана бразилката Ребека Андраде, следвана от американката Симон Байлс.

Първоначално Чайлс получи 13.666 точки, което я постави на пето място. Румънската гимнастичка Ана Барбосу с 13.700 започна да се радвам, че е спечелила бронзовия медал.

Въпреки това, след жалбата на Ланди по отношение на оценката й за трудност, съдиите повишиха оценката на Чайлс до 13.766, поставяйки я на трето място.

При корекцията на резултата на Чайлс на 13.666, КАС каза в изявление, че зависи от Международната федерация по гимнастика да "определи класирането на финала на земя за жени и да разпредели медалаите в съответствие с горното решение".

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:03 на 11.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация