site.btaСтопанският факултет и филиалът на Софийски университет проведоха за втори път кариерен форум в Бургас

Стопанският факултет и филиалът на Софийски университет проведоха за втори път кариерен форум в Бургас
Стопанският факултет и филиалът на Софийски университет проведоха за втори път кариерен форум в Бургас
Снимка: Мая Стефанова, БТА

Стопанският факултет и Филиалът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ) в Бургас за втора година организираха съвместен кариерен форум на 17 и 18 април във фоайето на Културен дом НХК. Основен партньор на инициативата на местно ниво е Професионалната гимназията по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), която е третото афилиирано към СУ училище.  

По време на форума ученици и студенти имаха възможност да се срещнат с компании от различни сектори и да се запознаят с възможностите за обучение във филиала на СУ в Бургас.

Освен кариерни щандове програмата на форума включваше и лекции на бизнес лидери с вдъхновяващи лични и корпоративни истории. Една тях бе на Пенчо Добрев, ръководител на отдела за изкуствен интелект и данни на Schwarz IT Bulgaria. Стажанти в компанията TechnoLogica, възпитаници на гимназията по компютърно програмиране и иновации, представиха добри практики за разработка на SPA приложения с .NET. 

Във втория ден на форума програмата включваше среща с Дамян Илиев, финансов мениджър в Experian Bulgaria, както и с Мартин Топалов, специалист изследване на данни (data scientist) в Management Financial Group Bulgaria. 

Участници във форума бяха още представители на компаниите Experian, Telus Bulgaria, Viva Credit, Национална агенция за приходите, Britanica, Scalefocus и Промет Стийл. 

/АКМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:44 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация