site.btaЕма Наваро отстрани втората поставена Коко Гоф и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис

Ема Наваро отстрани втората поставена Коко Гоф и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис
Ема Наваро отстрани втората поставена Коко Гоф и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис
снимка: AP Photo/Alberto Pezzali

Американската тенисистка Ема Наваро се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания при жените.

23-годишната Наваро отстрани в четвъртия кръг три години по-младата си сънародничка и втора поставена на "Уимбълдън" Коко Гоф с 6:4, 6:3 само за 76 минути игра.

19-ата в схемата тенистистка изостана с 2:3 в първия сет след допуснат пробив, но бързо обърна до 4:3 в своя полза срещу Гоф и след нов пробив спечели частта с 6:4.

Във втория сет Ема Наваро поведе с 4:1, а докато Гоф не успя да намери начин да й се противопостави.

Наваро ще срещне седмата поставена италианка Джазмин Паолини на четвъртфиналите. Достигането й до тази фаза в Лондон е най-доброто й представяне на турнир от Големия шлем.

След отпадането на шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2023 година Коко Гоф в надпреварата на "Уимбълдън" при дамите не остана нито една представителка на топ 3 в ранглистата. Най-високо класираната към момента в схемата е четвъртата в света Елена Рибакина от Казахстан.

Тя има една победа в турнири под егидата на организацията, американката я спечели този сезон. Достигането до четвъртфиналите на настоящия Уимбълдън е най-добрият резултат на спортиста на турнир от Големия шлем.

/КМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:17 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация