site.btaИталианецът Мартиненги детронира Пийти във финала на 100 метра бруст на Игрите в Париж

Италианецът Мартиненги детронира Пийти във финала на 100 метра бруст на Игрите в Париж
Италианецът Мартиненги детронира Пийти във финала на 100 метра бруст на Игрите в Париж
AP Photo/Martin Meissner

Николо Мартиненги спечели златото във финала на 100 метра бруст за мъже на Игрите в Париж.

24-годишният италианец, който е световен шампион в дисциплината от 2022 година, не бе поставян сред фаворитите, но успя да поднесе изненада и да финишира първи с време 59.03 секунди и да детронира шампиона от последните две Олимпиади в тази дисциплина Адам Пийти, който остана втори.

В зрелищен финал китаецът Цин Хайян обърна първи след първата дължина, а Пийти втори, но Мартиненги направи феноменални последни 25 метра и успя да завоюва златото.

Британецът Адам Пийти завърши втори на две стотни след победителя и не успя да вземе трето поредно олимпийско злато на 100 метра бруст.

Пийти, който повече от година се бори с депресия и зависимост към алкохола, имаше за цел да стане вторият плувец при мъжете след легендарния американец Майкъл Фелпс, който печели една дисциплина на три поредни Олимпийски игри, но Мартиненги сложи край на тази мечта на британеца.

Американецът Ник Финк раздели среброто с Пийти, като двамата финишираха с равно време 59.05 секунди.

Китаецът Цин, който бе считан за един от фаворитите, изостана в последните метри и завърши едва седми с 59.50 секунди.

 

плуване, 100 метра бруст, мъже:
1. Николо Мартиненги (Италия)  - 59.03 секунди
2. Адам Пийти (Великобритания) - 59.05
2. Ник Финк (САЩ)                        - 59.05

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:20 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация