site.btaИзложението "Месомания" ще бъде открито в Интер Експо Център на 13 ноември
Изложението "Месомания 2024" ще отвори врати от 13 до 16 ноември в Интер Експо Център – София, заедно с изложенията "Пътят на млякото", "Булпек" и "Интерфууд &дринк" и WINE&SPIRITS SHOW.
На щандовете на "Месомания 2024" ще бъдат представени продукти от българско месо, създадени по иновативни или по утвърдени традиционни рецепти, с изпитани технологии на производство, съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите в България - организатор на изложението. Асоциацията отбелязва тази година своята 30-годишнина.
"Качеството е отличителният знак на "Месомания" и е споделена ценност както за организаторите, така и за участниците. Всеки производител се е ангажирал да поддържа високи стандарти, внимателно да подбира съставките и суровините, да се придържа към изпитани във времето или да създава нови рецепти, като в същото време внедрява съвременни технологии, за да отговори на високите очаквания на потребителите и най-добрите практики в бранша", каза Атанас Урджанов – председател на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България. По думите му всеки продукт на изложението ще демонстрира съчетанието от наследство и иновации. "Изложението подчертава значението на поддържането на традиционните методи, като същевременно се развива с най-новите постижения в производството на месни деликатеси. Това позволява на производителите да запазят автентичността на вкусовете, постиженията на фирмите, прекарали години в усъвършенстване на уменията си, създавайки най-добрите продукти", допълни още Атанас Урджанов.
Тази година участници в изложението са големи, малки и средни месопреработватели, фирми за машини за производството, етикетиращи машини, опаковки, консултантски компании, софтуери, специализирани автомобили и др.
Изложението е и платформа за комуникация и създаване на контакти. Професионалните посетители ще имат възможността да се срещнат с нови бизнес партньори, да създадат контакти с производители, преработватели и да проучат възможностите за сътрудничество. Освен технологичния напредък в производството и преработката на колбаси и деликатеси, изложението дава възможност на посетителите да надникнат в бъдещето на кулинарията, посочват организаторите му и допълват, че дегустациите на щандовете на "Месомания" ще позволят на всеки да опита месни продукти на българските производители.
/СЛС/
news.modal.header
news.modal.text