site.btaТреньорът на Реал Сосиедад Иманол Илгуасил: "Това, което трябва да направим сега, е да победим в Манчестър"

Треньорът на Реал Сосиедад Иманол Илгуасил: "Това, което трябва да направим сега, е да победим в Манчестър"
Треньорът на Реал Сосиедад Иманол Илгуасил: "Това, което трябва да направим сега, е да победим в Манчестър"
снимка: AP Photo/Christophe Ena

Старши треньорът на испанския Реал Сосиедад Иманол Илгуасил заяви, че двубоят с Манчестър Юнайтед равностоен с шансове и за двата тима. Срещата в Сан Себастиан от осминафиналите в турнира Лига Европа завърши при равенство 1:1, а реваншът предстои на 13 март в Англия.

"Беше равностоен двубой. Имаше шансове и за двата отбора, а след техния гол стана много трудно за нас. После след смените, които направихме и изравнителния гол, заслужавахме да спечелим", коментира Илгуасил, цитиран от официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).

"Все още нищо не е решено в сблъсъка. Има и причини да бъдем доволни, въпреки че това, което искахме беше да победим. Сега трябва да се възстановим и да мислим за предстоящото ни домакинство срещу Севиля в неделя, защото реваншът с Манчестър Юнайтед все още е далеч", продължи наставникът на Реал Сосиедад Иманол Илгуасил.

"Това е, което искахме - да останем в сблъсъка. Знаем, че всичко ще се реши във втория мач и това, което трябва да направим сега е да спечелим на техен терен - нещо, което вече сме правили", добави Илгуасил.

Авторът на гола за Реал Сосиедад от дузпа в 70-ата минута Микел Оярсабал заяви: "Не се представихме лошо. Липсваха ни повече възможности преди гола, а после бяхме малко по-добре, но имахме и няколко шанса, който не успяхме да реализираме. Двубоят е напълно отворен и вярваме, че можем да постигнем целта си в Манчестър."

"Ще бъде трудно, но вярваме, че можем да спечелим отново. Искаме да повторим това, което направихме през 2022 година и да надградим върху това, което направихме днес", каза още Оярсабал.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:43 на 09.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация