site.btaХърватката Зринка Лютич спечели слалома в Земеринг и записа първа победа за Световната купа в кариерата си

Хърватката Зринка Лютич спечели слалома в Земеринг и записа първа победа за Световната купа в кариерата си
Хърватката Зринка Лютич спечели слалома в Земеринг и записа първа победа за Световната купа в кариерата си
AP Photo/Giovanni Auletta

Хърватската скиорка Зринка Лютич постигна първа победа за Световната купа в кариерата си след успех в слалома за жени в австрийския зимен център Земеринг.

Лютич доминира и в двата манша и спечели с общо време 1:43.33 минута, като се възползва по най-добрия начин от отсъствието на хегемона в последните години Микаела Шифрин, която се възстановява от контузия.

20-годишната хърватка поведе след първия манш по трасето, наредено от нейния баща и треньор Амир Лютич след което даде най-добро време и във втория и триумфира със солиден аванс от 1.75 секунда пред втората Лена Дюр от Германия.

Призовата тройка допълни представителката на домакините Катарина Линсбергер с изоставане от 1.85 секунда след победителката.

Това е шести подиум в кариерата на Зринка Лютич и нейна първа победа за Световната купа. Тя е първата хърватка, която печели старт за Световната купа при жените от 18 години насам, като за последно това стори славната хърватска алпийка Яница Костелич.

В генералното класиране за Световната купа лидер с 351 точки остава швейцарката Камий Раст, а на второ място излезе Зринка Лютич с 33 точки. Трета е италианката Федерика Бриньоне с 319 точки.

Раст е начело и за малкия Кристален глобус в слалома с 255 точки, втора е Лена Дюр с 235, трета Лютич с 209 и др.

 

 

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:17 на 01.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация