site.btaБългария с още два медала от Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам

България с още два медала от Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам
България с още два медала от Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам
снимка: БФ Скокове на батут

Още два медала спечелиха българските състезатели в третия ден на Световното първенство по скокове на батут за юноши, младежи и девойки в Бирмингам (Великобритания), след като бронзови отличия завоюваха Радост Пеева/Микаела Христова и Цветан Стоянов/Георги Георгиев във възрастовата група 13-14 години.

Пеева и Христова се качиха трети на почетната стълбичка при синхроните, след като получиха за изпълнението си оценка от 43.860 точки. 

Стоянов и Георгиев се прибират също с бронз, като изпълнението им на финала на синхронните скокове беше оценено с 43.290 точки. Титлата стана притежание на състезателите от Узбекистан Фирдвас Ибрагимов и Сардор Мухамадиев с 46.590 точки. 

Георги Басарбовски и Калоян Петров влязоха сред осемте най-добри в синхроните във възраст 15-16 години, където завършиха на шести с оценка от 41.830 точки.

България вече има четири отличия от Световното първенство след среброто на Александра Вакарелска и Кристина Колева в синхронните скокове 11-12 години и след бронза на Максим Ангелов и Мартин Димитров отново в тази дисциплина при 17-21-годишните.

В индивидуалния батут 13-14 години Радост Пеева завърши на девето място със сбор от двете комбинации в квалификацията 89.750 точки (39.770 точки първа комбинация и 49.980 точки втора комбинация). Пресиян Вандев пък се нареди 12-и с актив от 90.710 точки (41.120 точки първа комбинация и 49.590 точки втора комбинация).

Две финалистки имаше от България и във възрастта 11-12 години - Сияна Павлова се нареди на пето място с резултат от 42.270 точки, а Преслава Пейчева завърши седма с 29.550 точки.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:19 на 29.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация