site.btaДва медала спечелиха българските състезатели в първия ден на Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам

Два медала спечелиха българските състезатели в първия ден на Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам
Два медала спечелиха българските състезатели в първия ден на Световното юношеско първенство по скокове на батут в Бирмингам
снимка БТА архив

Два медала спечелиха българските състезатели в първия ден на Световното първенство по скокове на батут за юноши, младежи и девойки в Бирмингам (Великобритания).

Александра Вакарелска и Кристина Колева взеха сребърните отличия в синхронните скокове във възрастта 11-12 години. Българките стигнаха до отличията след отлично изпълнена комбинация, за която получиха 43.270 точки. Титлата стана притежание на японския дует Сеира Ватанабе и Акари Йошида с 43.780 точки.

С бронзов медал от първенството на планетата се прибират Максим Ангелов и Мартин Димитров. Възпитаниците на Мариана Макулова и Станислав Стоянов продължават да се утвърждават в световния елит. Двамата прибавиха бронз в колекцията си от медали от големи първенства в синхронните скокове във възрастта 17-21 години. Световни шампиони станаха състезателите на Япония Ясуфуми Мита и Соши Хата с 50.960 точки.

В олимпийската дисциплина  индивидуален батут едва 6 десети не стигнаха на Георги Бесарбовски да влезе във финала при 15-16 годишните. В квалификациите той събра сбор от двете комбинации  96.090 точки (42.850 точки първа комбинация и 53.240 точки втора комбинация) и завърши на десето място от 72 състезатели.

В същата възрастова група при девойките Марияна Узунова се нареди на 15-а позиция в конкуренция на 64 състезателки с общ сбор 92.280 точки (42.430 точки първа комбинация, 50.030 точки втора комбинация).

Световното първенство във Великобритания продължава, като днес България ще има представители във възрастите 11-12 и 13-14 години индивидуално.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:57 на 04.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация