site.btaWeather

13.08.2022

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
  
Днес преди обяд над Западна България облачността ще е значителна и в отделни планински райони ще има превалявания; в Източна България ще е предимно слънчево. В следобедните часове над цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. В източната половина от страната ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина, в София около 24°.
  
Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, преди обяд от север, след пладне - от изток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
  
Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места и гръмотевици. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, 2000 метра - около 14°.

 

14.08.2022

Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
  
През нощта над Западна България ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще превали на места и в североизточните райони. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.

Утре над Западна България, а около и след обяд и над останалата част от страната, ще има значителна облачност. На много места ще има валежи, в западните и централни райони значителни по количество. Ще има и гръмотевици. Вятърът в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в Горнотракийската низина и Източна България до 30°-32°, в София около 23°.
  
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните и вечерните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб запад-северозападен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Над планините от Западна България ще има значителна облачност, а след обяд и над масиви от останалата част на страната. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, в Източна България от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, 2000 метра - около 11°.
  
 

15.08.2022 и 16.08.2022                            

В началото на новата седмица ще духа слаб до умерен северозападен вятър и температурите ще са по-ниски от обичайните за периода, но от вторник ще започнат да се повишават. Ще има и слънчеви часове, но все още на места ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.
  
  
  
Дежурен синоптик: Христо Христов                             
Дежурен синоптик: Марияна Попова                             
  
13.08.2022; НИМХ; http://www.meteo.bg; GSM 0884408670

 

 

 

 

 

 

By 18:39 on 13.08.2022 Today`s news

This website uses cookies. By accepting cookies you can enjoy a better experience while browsing pages.

Accept More information