site.btaГергьовски се класира втори, а Замфиров трети на Европейската купа по сноуборд в Пампорово

Гергьовски се класира втори, а Замфиров трети на Европейската купа по сноуборд в Пампорово
Гергьовски се класира втори, а Замфиров трети на Европейската купа по сноуборд в Пампорово
снимка: БФС

Отлично се представиха на първата Европейска купа за мъже и жени в Пампорово младите български таланти в сноуборда. Петър Гергьовски завърши втори, а Тервел Замфиров е трети на паралелния слалом. Кристиан Георгиев е осми, а Александър Кръшняк завърши 16-и.

В едва втория си старт от такъв ранг състезания световният шампион при младежите от 2023 година в Банско Петър Гергьовски се пребори за място на финала с големия си приятел и също шампион на планетата при младите Тервел Замфиров. Малшанс на финала срещу Михайло Кхарук (Украйна) попречи на българина да триумфира. Досега Гергьовски беше карал само веднъж на Европейска купа и то преди две години в Рогла, където завърши 30-и. В малкия финал Замфиров кара безупречно и победи Оле-Микел Прантъл (Германия). И за него това беше втори старт за Европейската купа след 42-о му място в Рогла през 2022 година.

Силното българско представяне при мъжете се допълни от осмото място на Кристиан Георгиев и 16-о на Александър Кръшняк.

При жените Теодора Пенчева завърши на осма позиция. За нея това е първо влизане в топ 8 за Европейската купа от Аделбоден 2008. За радост на всички в Пампорово тя победи на осминафинала лидерката в квалификациите Джесика Пикелкастнер (Австрия). Първа при дамите е Елиса Фава (Италия), която спечели големия финал срещу Вита Бондарук (Украйна). В малкия победата бе за Надя Хапатин (Украйна).

Утре в Пампорово ще се проведат и вторите стартове за Европейската купа в дисциплината паралелен слалом. Всички състезатели и треньори поздравиха организаторите от БФСки и „Пампорово“ АД за отлично подготвеното трасе и цялостната организация на състезанията.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:18 на 30.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация