site.btaАмериканка поведе след кратката програмата при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне във Франция

Американка поведе след кратката програмата при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне във Франция
Американка поведе след кратката програмата при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне във Франция
снимка: AP Photo/Roger Steinman

Американката Изабеу Левито показа зашеметяващ "змийски танц" и спечели кратката програма при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Анже (Франция). Това е третата от шестте надпревари в сериите Гран При по фигурно пързаляне, където най-добрите състезатели в света събират точки за финала в Пекин (Китай) от 7 до 10 декември.

Левито се пързаляше доста уверено, получи оценка от 71.83 и поведе с пет точки пред съперничките си. Европейската шампионка Анастасия Губанова (Грузия) зае второ място с 66.73, а трета е сребърната медалистка от първенството на планетата Хе-ин Ли (Република Корея) с 66.30 точки.

Американката изпълни страхотно програмата си с ориенталска тематика "танц на змиите" и хипнотизира публиката. Сребърната медалистка от "Скейт Америка" направи троен луц-троен тулуп, двоен аксел, троен флип, за да запише личен рекорд за сезона от 71.83 точки.

"Това беше много по-добра програма от тази, която изпълних на "Скейт Америка". Доволна съм от подобрението и се радвам, но има още какво да подобрявам за следващите състезания. Част от моята цел през този сезон в Гран При е да постигна повече, отколкото миналата година", каза Левито. 

Европейските шампиони и световни вицешампиони Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия спечелиха убедително ритмичния танц при танцовите двойки с 86.62 точки. След тя се наредиха канадците Лорънс Фурние Бодри и Николай Сьоренсен с 80.98 точки, а трети са представителите на домакините Евгения Лопарьова и Жофри Брисо със 76.95 точки. 

По-късно тази вечер надпреварата продължава с кратката програма при мъжете и при спортните двойки.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:25 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация