site.btaДвукратният световен шампион Шома Уно спечели кратката програма при мъжете на турнира по фигурно пързаляне Гран При на Китай

Двукратният световен шампион Шома Уно спечели кратката програма при мъжете на турнира по фигурно пързаляне Гран При на Китай
Двукратният световен шампион Шома Уно спечели кратката програма при мъжете на турнира по фигурно пързаляне Гран При на Китай
снимка: AP Photo/Antonio Calanni

Двукратният световен шампион Шома Уно (Япония) спечели кратката програма при мъжете на турнира от сериите Гран При по фигурно пързаляне в Чунцин (Китай), четвърти кръг за сезона.

25-годишният Уно нямаше конкуренция в първото си състезание от новата кампания, изпълни перфектно съчетанието си и беше оценен със 105.25 точки. Той има преднина от над 14 точки пред европейския първенец Адам Сяо Хим Фа (Франция), който допусна грешка и получи 91.21 точки.

Японецът изпълни четворен флип, комбинация от четворен тулуп - троен тулуп и троек аксел, както пируети четвърто ниво и стъпки от трето ниво.

Третата позиция заема 19-годишният Михаил Шайдоров (Казахстан) с 89.94 точки, следван от двукратния бронзов медалист от шампионати на планетата Боян Цзин (Китай) с 87.44.

При спортните дуети най-висока оценка в кратката програма получиха канадците Деана Стелато-Дудек и Максим Дешам със 70.39 точки.

Европейските вицешампиони Ребека Гиларди и Филипо Амброзини (Италия) са втори във временното класиране с 66.33 точки, пред представителите на домакините Чън Пън и Лей Ван (Китай) с 62.91.

По-рано днес двукратната медалистка от световни първенства Луна Хендрикс (Белгия) поведе след кратката програма при жените на турнира от сериите Гран При по фигурно пързаляне в Чунцин (Китай), а при танцовите двойки ритмичният танц спечелиха канадците Марджъри Лажоа и Закари Лага с 82.02 точки

Гран При на Китай продължава утре с волната програма при мъжете, жените, спортните и танцовите двойки.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:29 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация