site.btaФермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ

Фермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ
Фермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ
Илюстрация: Пиксабей

Японски фермери кръстосаха два плода и получиха лимонов пъпеш с освежаващ вкус - сладък и накиселяващ, съобщи в. "Дейли мейл".

Фермери вече отглеждат новия сорт, но цената му е височка - над 23 щатски долара за около 2 кг.  

Новият плод е с формата на пъпеш, но кората му няма райета, а вътрешността му е бяла, уточниха от компанията "Сънтори". Количеството е ограничено - само 3800 броя, които ще бъдат продавани в Сапоро и Хокайдо до края на август. Те са отгледани в пет ферми в гр= Фурано. Областта е известна в Япония с пъпешите си. 

Не е ясно как точно фермерите са започнали да произвеждат лимоновия пъпеш, но най-общо хибриди често се правят с помощта на техники като кръстосано опрашване. Това до голяма степен се състои в прилагане на прашец от едно цвете към репродуктивната част на друго.

Земеделските стопани ;fhdj да приспособят характеристиките на културата по този начин, включително цвят и устойчивост на вредители.

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:36 на 04.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация