site.btaМария Сакари и Ема Ръдукану продължават в третия кръг на "Уимбълдън", Наоми Осака отпадна

Мария Сакари и Ема Ръдукану продължават в третия кръг на "Уимбълдън", Наоми Осака отпадна
Мария Сакари и Ема Ръдукану продължават в третия кръг на "Уимбълдън", Наоми Осака отпадна
Мария Сакари, снимка: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Поставената под номер 9 в схемата Мария Сакари (Гърция) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Сакари победи Аранча Рус (Нидерландия) със 7:5, 6:4 за 92 минути, след като направи пробиви съответно в последния и в предпоследния гейм на двата сета.

В следващия кръг гъркинята ще играе срещу представителката на домакините Ема Ръдукану. Британката разгроми днес Елизе Метренс (Белгия) с 6:1, 6:2 и записа втори успех в надпреварата на тревни кортове в Лондон.

Американката Ема Наваро елиминира бившата номер 1 в света Наоми Осака с 6:4, 6:1 само за 59 минути игра. 

23-годишната Наваро за първи път игра на Централен корт, но доминираше изцяло в мача. Следващата й съперничка ще бъде рускинята Диана Шнайдер, която постигна успех над Слоун Стивънс (САЩ) с 6:1, 6:1.

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини (Италия) също продължава в третия кръг след победа над Греет Минен (Белгия) със 7:6(5), 6:2 за 1:33 часа. В следващия двубой тя ще играе с Бианка Андрееску (Канада).

Хърватката Дона Векич надделя над рускинята Екатерина Андреева с 6:2, 6:3.

В две много оспорвани срещи Елина Свитолина (Украйна) спечели срещу Магда Линете (Полша) със 7:5, 6:7(9), 6:3, а Барбора Крейчикова (Чехия) отстрани Вероника Кудерметова (Русия) със 7:6(4), 6:7(1), 7:5 за 3:20 часа.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:30 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация