Публикацията излиза от печат през 1931 г.

site.btaСтатистическият годишник на Българското Царство за 1930 г. е достъпен за потребителите в уеб пространството, съобщи НСИ

Статистическият годишник на Българското Царство за 1930 г. е достъпен за потребителите в уеб пространството, съобщи НСИ
Статистическият годишник на Българското Царство за 1930 г. е достъпен за потребителите в уеб пространството, съобщи НСИ
Снимка: НСИ

Двадесет и третото издание на Статистическия годишник на Българското Царство за 1930 г. е достъпно за потребителите в уеб пространството, съобщи Националният статистически институт (НСИ) на интернет страницата си.

Публикацията излиза от печат през 1931 г. и е структурирана в XXI раздела на принципа на предходните статистически годишници с включени актуални данни за международен преглед по страни. В изданието са публикувани данни за народните представители по политически партии и групировки, по професии и по образование. Годишникът е обогатен с 34 нови таблици. Публикацията се състои от 656 страници и е на български и френски език.

През първата половина на януари НСИ съобщи, че първият Статистически годишник с данни за 1908 г., е достъпен онлайн. Той се състои от 525 страници. Данните в него са разпределени в 16 раздела - Територия и население, Стопански живот, Пътища и съоръжения, Законодателни избори, Управление, Войска, Книжнина и художество, Медицина, Образование, Правосъдие, Произшествия и други. Статистическият годишник е двуезичен - на български и френски език.

В интервю за БТА в началото на февруари председателят на НСИ доц. д-р Атанас Атанасов съобщи, че тази година предстои да се сканират и публикуват всички статистически годишници на България в пълнотекстов формат - около 70 издания, като всяко от тях е със съдържание между 500 и 800 страници. Следва сканирането и на изданията, свързани с преброяването на населението и жилищния фонд от 1880 г., каза тогава председателят на НСИ.

/СС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:09 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация