site.bta "София Десерт Фест" започва на 18 ноември
!["София Десерт Фест" започва на 18 ноември](/upload/3243225/Sofia+Dessert+Fest+-+1.jpg?l=1000)
!["София Десерт Фест" започва на 18 ноември](/upload/3243225/Sofia+Dessert+Fest+-+1.jpg?l=1000&original=1e4bb2631fbe1296f0b5b0869d733475c27ce2fb)
Фестивалът на сладките и тестени изкушения "София Десерт Фест" ще състои на 18 и 19 ноември в Мега Мол София, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата - организатор на форума. Изложението е насочено както към крайни клиенти, така и към търговци.
Любителите на десертите ще могат да се насладят на торти, сладкиши, кексчета, шоколад и шоколадови изделия, протеинови и овесени десерти, мед, вина, кафе, бутиков мед, здравословни протеинови барчета и други изделия, които изложителите са подготвили за събитието. Предвидени са намаления и възможност за дегустации.
Ръчно приготвени бонбони с разнообразни ганаши, бонбони бъчвички с бейлис, вино или уиски, шоколадови кутии "сърца" ще предложи един от участниците. Ученици от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски технологии ще декорират меденки с различна форма, като изработват тематични украси от моделираща маса. Най-малките гости на събитието ще могат сами да изработват украси на меденки по своя идея, под ръководството и напътствията на учениците.
Винарна ще участва с разнообразие от вина, произведени от собствените им лозя.
По време на изложението българска компания - производител на здравословни продукти, ще представи голямо разнообразие от протеинови и овесени десерти, фъстъчени масла, овесена закуска без захар и мазнини, кето десерти, диетично протеиново фрапе. Пчелна ферма ще предложи голям избор от мед и пчелни продукти. Ще могат да се опитат торти от подбрани продукти, придружени с приготвени от баристи кафе напитки. Напитка, съдържаща уникалната комбинация от натурален плодов сок и билков екстракт в едно, без добавена захар и овкусена със стевия, ще може да се опита на един от щандовете на изложението. Семейна пекарна от София ще се представи с няколко вида баница, хляб и разнообразие от сладкиши.
Работно време на изложението е: събота - от 10:00 до 19:00 ч., неделя - от 10:00 до 17:00 ч.
Миналата година фирми, които произвеждат и извършват търговия със сладкарски изделия или напитки, се включиха в изложението, което също се състоя в Мега Мол София от 11 до 12 февруари.
Във фестивала могат да участват: пекарни, сладкарски цехове, заводи за захарни продукти, сладкарници, производители на шоколадови изделия, мед, чай, вина и спиртни напитки, медии и др.
/ВЙ/
news.modal.header
news.modal.text