site.btaБаходир Джалолов защити олимпийската си титла в супер тежка категория в бокса

Баходир Джалолов защити олимпийската си титла в супер тежка категория в бокса
Баходир Джалолов защити олимпийската си титла в супер тежка категория в бокса
Баходир Джалолов донесе пета олимпийска титла на Узбекистан в мъжкия бокс на Игрите в Париж / снимка: АП/Ariana Cubillos)

Узбекът Баходир Джалолов защити олимпийската си титла по бокс в супер тежка категория.

Във финала при мъжете, тежащи +92 килограма, 30-годишният Джалолов надигра с 5:0 (30:27, 30:26, 29:28, 30:27, 30:27) съдийски гласа испанеца Аюб Гадфа. 

Джалолов успя да прати съперника си в нокдаун два пъти още в първия рунд и макар ситуацията на ринга да изглеждаше като пред нокаут, Гадфа успя да се събере и да изиграе два чудесни рунда. Испанецът контрира с няколко тежки леви прави в главата на Джалолов, но узбекът в никакъв случай не се притесни от тях и с класа и майсторство успя да си затвори мача.

По този начин Джалолов донесе пети златен медал на Узбекистан в бокса от Олимпийските игри в Париж. Преди него това сториха Хасанбой Дусматов до 51 килограма, Абдумалик Халоков до 57 килограма, Асадхуджа Муйдинхуджаев до 71 килограма и Лазизбек Мулоджонов до 92 килограма.

Единствените две титли, които се изплъзнаха на узбеците, бяха тези до 63,5 килограма, която бе завоювана от Ерисланди Алварес от Куба, и до 80 килограма, която стана притежание на Олександър Хижняк от Украйна.


Крайно класиране в категория +92 килограма в бокса при мъжете:
1. Баходир Джалолов (Узбекистан)
2. Аюб Гадфа (Испания)
3. Нелви Тиафак (Германия) и Джамили Абуду (Франция)

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:06 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация