site.btaКулинарен форум събра над 300 професионални готвачи, учители и ученици в Стара Загора
Над 300 професионални готвачи, ресторантьори и хотелиери, преподаватели от 62 професионални учебни заведения по хранене, училища със специализирани паралелки - готвачи, хлебари, сладкари и хотелиери, и над 120 ученици oт цяла България се включиха днес в Националния кулинарен форум за модерна кухня „Еволюция на вкуса“, който се провежда в Стара Загора.
“Добре дошли, скъпи гости. За пореден път Общината подкрепя кулинарния форум “Еволюция на вкуса”, който се отличава с нещо много важно - огромен интерес към него и стотици опитни топ готвачи и шефове, които ще покажат умения и знания. Безспорно най-безценното са младите хора в тази зала. Вие може да получите вдъхновение и да се уверите дали това е правилната посока към вашия път. Пожелавам много успех на днешния форум и се надявам да продължим да се виждаме и през следващите години, все така в пълна зала”, приветства присъстващите заместник-кметът на Стара Загора Милена Желева.
През целия ден водещи кулинари представят на сцената на Културен център „Стара Загора“ различни кулинарни техники и умения. А част от тях ще разкрият и тайните на известни блюда. В тяхна помощ са и възпитаниците от старозагорската Професионална гимназия по хранене "Райна Княгиня".
По традиция във фоайетата на залата са разположени презентационни щандове на фирми партньори. Там са представени храни, напитки, които могат да изпробват присъстващите, както и оборудване, облекло и консумативи за професионалистите.
/ТС/
news.modal.header
news.modal.text