Областна администрация – Благоевград – Прессъобщение

site.btaОА Благоевград: Областният управител присъства на откриването на 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“

ОА Благоевград: Областният управител присъства на откриването на 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“
ОА Благоевград: Областният управител присъства на откриването на 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“
Снимка: Пресцентър

В Университетски център „Бачиново“ днес бе открита 25-та национална текстилна конференция „Традиции и иновации в текстила и облеклото“.  Югозападният университет „Неофит Рилски “ е домакин през настоящата 2023 г.

Конференцията се провежда всяка година от Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи със съдействието на катедрите по текстил и дизайн във висшите училища в България. 

Областният управител Мария Димова бе сред официалните гости на националната конференция и поздрави всички присъстващи, като изрази увереност, че подобни форуми засилват връзките между всички заинтересовани страни и подпомагат развитието и иновациите в този сектор. „Само чрез обмяна на идеи, опит и добри практики могат да бъдат постигнати иновативни и устойчиви решения, които да допринесат за подобряване на условията в сектора и да бъдат постигнати значими успехи.“, отбеляза г-жа Димова.

Конференцията се провежда в периода 26-28.10.2023 г. и ще даде възможност за изява и обмяна на положителни практики на студенти, докторанти, откриватели и учени от български и задгранични висши учебни заведения, колежи и институти.  

/АЧМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:59 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация