МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин

Информационен бюлетин
Информационен бюлетин

София. Криминално проявен мъж е задържан в Четвърто РУ за нанесен побой над малолетно дете. Снощи, около 19 часа, в полицията постъпил сигнал от майката на 14-годишно момиче. Тя разказала, че докато стояла с приятелки на тротоара пред столично училище, дъщеря й направила забележка на водач на лек автомобил за използването на клаксон.  Шофьорът спрял, слязъл от колата, започнал да я заплашва и я ударил в лицето, вследствие на което детето е получило травма на скулата. По случая незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е задържан 50-годишен, с криминалистически регистрации в полицията. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.                                                                                             Шумен. За броени часове криминалисти задържаха извършители на грабеж. Разследването започнало след подаден малко след 3 часа вчера сигнал,  че неизвестни нахлули в заведение в областния град - били маскирани, насочили оръжие към един от служителите, грабнали оборота и избягали в неизвестна посока. След извършения на място оглед стартирали и оперативно-издирвателните действия за установяване на извършителите. В резултат на това, малко след 10.30 часа вчера, в полицейския капан попаднал 17-годишен местен жител, заподозрян в извършеното деяние, а часове по късно – и 20-годишен негов съгражданин, като предполагаем съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства. Двамата са разпитани и задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. 17-годишният е с криминалистически регистрации в полицията за наркотични вещества. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокуратурата.

Плевен. Снощи, малко след 20 часа, на кръгова връзка посока индустриална зона полицаи подали светлинен и звуков сигнал на водач, управлявал мотоциклет "Ямаха" и возещ се пътник. Мотоциклетистът не се подчинил  и продължил движение към село Опанец. На изхода на селото, в посока Долна Митрополия, след използване на стоп патрони от полицай, водачът на мотоциклета се блъснал в два паркирани леки автомобили. Установена е самоличността на водача – 39-годишен, и 36-годишния пътник, и двамата от Плевен. Те са транспортирани в ЦСМП – Плевен, където са диагностицирани с леки наранявания. Пробата на водача за наркотици дала положителна реакция за наличието на метамфетамин и метадон. Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят в присъствието на лекарски екип е отказал да даде кръвна проба. След извършена справка в база данни на МВР е установено, че той е неправоспособен. Двамата нарушители са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

На 12 септември служители на Второ РУ – Плевен са провели процесуално-следствени действия по образувано през август досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Криминалистите на място засекли как 57-годишен от Долна Митрополия предава на друго лице документи за лов, с невярно съдържание. Последвало задържането му за срок до 24 часа. В условията на неотложност са проверени  автомобила и къщата му в село Долни Вадин, където били намерени множество копия на лични карти, снимки, разрешения за лов, членски карти и билети за лов на различни хора. В хода на разследването са установени лица, на които мъжът е издавал документи за ловци, както и за незаконно  придобиване на оръжия за лов - записвани в служба „КОС“ при различни РУ на територията на ОДМВР - Плевен.  Полицейски действия са под ръководството и контрола на районен прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава.

Перник. Криминално проявен мъж е задържан за безразборна стрелба с пистолет. Вчера около 13 часа граждани сигнализирали в РУ – Брезник, че в градския парк мъж стреля с пистолет. Полицейските служители реагирали незабавно и на място задържали 58-годишен местен жител. Установили, че той е стрелял във въздуха със законно притежаван газ сигнален пистолет. В парка е имало много деца и родители, които не са пострадали. Криминално проявеният и употребил алкохол мъж е задържан  с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, работата продължава под надзора на прокуратурата.

 

Сливен. За броени часове криминалисти от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали мъж, извършил кражба на парична сума. Те работили по сигнал, получен вчера от собственик на фирма – от негов офис в село Камен била извършена кражба на малко над 4800 лева. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия извършителят - 32 годишен от село Камен, бил установен и задържан. Той е направил самопризнания и е върнал голяма част от откраднатите пари. Случаят е разкрит благодарение на бързите и професионални действия на стажанти от Академията на МВР, които, в екип със своите колеги от  участък „Петолъчка“,  са успели за кратко време да разкрият важни детайли по извършеното престъпно деяние.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава. 

Видин. Вчера, около 10.30 часа полицейски служители проверили частен адрес в Арчар, обитаван от 78-годишен жител на селото. В двора на имота установили база на колона от бял варовиков камък с квадратна основа и кръгла форма  в горната част. Находката – с диаметър 40 см, височина 25 см и носеща белези на археологически предмет от античността, била иззета по надлежния ред. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК, разследването по което продължава.

Монтана. Служители на Участък Медковец разкриха по горещи следи извършител на кражба на пари и телевизор от частен дом в селото. На 12 септември постъпил сигнал от местна жителка, която заявила, че от наследствената й къща в селото били противозаконно отнети сумата от 200 лв. и телевизор. В хода на специализирана полицейска операция бил установен извършителят – 61-годишен местен жител, с криминалистически регистрации в полицията и осъждан. Работата по изясняване и документиране на случая продължава.

Служители на РУ- Берковица разкриха по горещи следи извършител на кражба на портмоне с документи и пари от лек автомобил край Вършец. Вчера постъпил сигнал от  жител на Вършец, който съобщил, че същия ден около 14 часа отишъл за гъби заедно с италиански гражданин, който паркирал лекия си автомобил в местност Драките. Час и половина по-късно, когато двамата се върнали при автомобила, установили, че е счупен прозорецът на предната лява врата , а от колата бил откраднат портфейлът с личните документи на чужденеца, документите на автомобила и сумата от 150 лв. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия полицейските служители установили извършителя – 17-годишен жител на кв. „Изток“ във Вършец. Той посочил къде е хвърлил портфейла и документите на автомобила и върнал откраднатата сума. На място е извършен оглед и образувано бързо производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК.

Варна. Контрабандни цигари иззеха служители на Икономическа полиция при проведена вчера специализирана операция, осъществена заедно със служители на Специализирани полицейски сили при областната дирекция. Към 16.15 часа на входа на Провадия бил спрян за проверка лек автомобил, управляван от 34 – годишен варненец. В колата полицаите открили 50 000 къса цигари, без акцизен бандерол. Мъжът, който е с криминалистически регистрации и осъждан, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са предадени на прокуратурата.

София-област. Непълнолетен с множество криминалистически регистрации е задържан при опит да отнеме автобус. Около 2.45 часа тази нощ жител на с. Лесново подал сигнал в полицията. Обяснил, че бил паркирал моторното превозно средство с ключовете на таблото пред дома си, забравил и да го заключи. През нощта бил събуден от шума на запален двигател и когато излязъл пред къщата, видял на шофьорската седалка на автобуса да седи човек. Непознатият опитал да избяга, но стопанинът бързо го заловил и предал на полицейските служители от РУ-Елин Пелин, отзовали се на сигнала. Установена е самоличността на извършителя – 17-годишен от с. Гара Елин Пелин, регистриран за различни престъпления, сред които кражба, хулиганство, грабеж. Непълнолетният е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 346, ал.1, вр. чл. 18, ал.1 от НК. Работата по пълното му документиране продължава под ръководството на прокуратурата.

Пловдив. Близо 30 грама марихуана са открити в дома на 43-годишен пловдивчанин. Процесуално-следствените действия са предприети от криминалисти на Първо РУ. Освен сухата зелена листна маса, от апартамента на мъжа те иззели и три растения от рода на конопа, както и малко количество амфетамин. Извършителят е с предишни регистрации в полицията и осъждан. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК. 

Велико Търново. В хода на извършени процесуално- следствени действия служители на ТЗБОП-Велико Търново установиха и иззеха наркотични растения, съцветия и листна маса.  Вчера те извършили проверка в жилище в с. Самоводене, обитавано от 41-годишен мъж. Оттам иззели 9 растения от рода на конопа, буркани със съцветия, кутии и кофи с растителната маса, електронни везни, опаковки и вакуумираща машина. Ползвателят на имота е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР и е започнато досъдебно производство.

За дрога в ареста вчера попаднали и още двама. Служители на реда задържали 37-годишен, след като в обитаваното от него жилище в село Шемшево открили пликче с листна маса, реагираща на канабис. По случая е започнато досъдебно производство. Същия ден, в района на Горна Оряховица, униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 32-годишна местна жителка, и намерили свивка от цигара с около 1 грам растителна маса – канабис, и бучки бяло вещество - амфетамин, видно от полевите тестове. Водачката, известна на полицията, била тествана с техническо средство, което отчело положителна проба за употреба на канабис и амфетамин. Тя отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа и срещу нея е започнато бързо производство.

Враца. Три акта по Закона за движението по пътищата са съставени след проверка в село Бутан. В ранния следобед вчера униформени спрели мотопед, управляван от 48-годишен жител на селото. Констатирано е, че той е неправоспособен, а мотопедът не регистриран. Бързо производство е образувано срещу 62-годишен от Ловеч, след като при проверка, извършена във Враца, е установено, че регистрационните табели не са издадени управлявания от него автомобил.

Вчера, след оперативно-следствени действия, била извършена проверка на 55-годишен жител на Бяла Слатина. По време на обиска служителите на реда открили пликче с кетамин. Мъжът бил задържан за срок до 24 в районното управление в града и по случая - образувано досъдебно производство.

Към 7.30 часа вчера, пред сградата на кметството в село Галиче, 33-годишен мъж извършил непристойни действия - явно неуважение към длъжностно лице от кметството. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:22 на 26.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация