site.btaМеждународната кулинарна академия в Добрич посрещна първите студенти от Непал и Индонезия

BOBSTH 15:07:30 16-09-2013
PP1507BO.028
Добрич - кулинарна академия - Непал, Индонезия

Международната кулинарна академия в Добрич
посрещна първите студенти
от Непал и Индонезия


Добрич, 16 септември /Юлияна Христова, БТА/
Международната кулинарна академия в Добрич за първи път
посреща за новата учебна година студенти от Непал и Индонезия,
съобщи директорът на учебното заведение Мария Полименова.
Шива Комар и Чандра Юсуф са сред новопостъпилите в училището
по кулинарни изкуства 60 студенти и от Хърватия, Словения,
Полша, Узбекистан. През новата академична година в учебното
заведение ще се обучават общо 145 студенти от 18 държави, между
които Индия, Русия, Гърция, Украйна, Румъния, Македония, посочи
директорът на училището. В академията своя опит по висши
кулинарни изкуства ще предават шеф-готвачите Едуардо Кортес и
Робин Виллареал, които имат дипломи от Парижката академия по
кулинарни изкуства.
Международната кулинарна академия в Добрич, която вече има
своя учебна база и в София, обучава студентите в двугодишен курс
на английски език. Училището отвори през 2008 г. с подкрепата
на холандското правителство по проект за развитие на икономиките
в Източна Европа. С инвестиция от 1 500 000 евро в академията
са оборудвани модерни учебни кухни, кулинарен театър, винарна и
други.

/ПП/



news.modal.header

news.modal.text

Към 07:33 на 22.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация