site.btaЗапочна подготовката за коледните празници в училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

Започна подготовката за коледните празници в училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк
Започна подготовката за коледните празници в училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк
Снимка: Българско училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

Започна подготовката за коледните празници в Българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк, САЩ. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на просветното средище. 

„Затова запретнахме ръкави и започнахме подготовката за най-хубавите празници“, информираха от учебното заведение. 

По време на своите занятия децата изработваха коледни и новогодишни картички, подготвяха стихотворения и проекти, а майките и бабите им пък създаваха „красота“ за училищния коледен базар.

И малки, и големи се включиха в изработването на сурвачка. 

„Започнахме тази творческа работилница преди почти 20 години и се гордеем с факта, че предаваме древната и красива традицията на децата си. Те пък от своя страна винаги участват с ентусиазъм и желание в украсата на дряновите клончета и докато учениците от 8., 11. и 12. клас нижеха пуканки и оплитаха вълнените конци за красивото дръвче, малките наблюдаваха с интерес и любопитство! След няколко години, когато пораснат, и те ще изработват чудната дрянова сурвачка“, заявиха от училището. 

В училището учат деца от първи до дванадесети клас. Има детски групи за деца от три до пет години. В образователната институция се работи по програми на Министерството на образованието и науката и се издават удостоверения за завършен клас. 

Учениците изучават български език и литература, история, география, фолклор и традиции, човек и общество. Има детски танцов състав, детско театрално студио, кръжок по математика и клуб по журналистика за ученици от гимназията. 

Работи се онлайн с деца от три континента, като се използват нови и различни дигитални инструменти.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:58 на 06.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация