site.btaУченици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк отбелязаха Деня на благодарността

Ученици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк отбелязаха Деня на благодарността
Ученици от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк отбелязаха Деня на благодарността
Снимка: Училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

Възпитаници на Българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк, САЩ, отбелязаха по време на свои занятия Деня на благодарността. Това стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на просветното средище. 

Учениците написаха на картони за какво са благодарни. Сред отговорите са за „моето семейство“ и „моите приятели“, за „традициите ни“, за възможността „да пътувам до България“ и „да ходя на българско училище“. 

„Днес благодарим на нашите невероятни преподаватели, на прекрасните ни родители, на учениците ни и на вас, приятели от близо и далеч, за подкрепата, доверието и обичта, за хубавите думи и добрата енергия, с които ни дарявате през цялата година и през всички изминали години досега! Благодарим ви“ – написаха от учебното заведение в Ню Йорк. 

„Днес в САЩ е ден за благодарност към Бог, благодарност за семейството и приятелите, благодарност за всички дарове, които човек е получил през отиващата си година! В българския език пък думата „благодаря” е онази красива дума, носеща в себе си позитивно послание, символ на признателност и уважение между хората“ – добавиха от там.

В училището учат деца от първи до дванадесети клас. Има детски групи за деца от три до пет години. В образователната институция се работи по програми на Министерството на образованието и науката и се издават удостоверения за завършен клас. 

Учениците изучават български език и литература, история, география, фолклор и традиции, човек и общество. Има детски танцов състав, детско театрално студио, кръжок по математика и клуб по журналистика за ученици от гимназията. 

Работи се онлайн с деца от три континента, като се използват нови и различни дигитални инструменти.

/ИКВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:34 на 29.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация