site.btaБългарският екипаж, участвал в Рали Monte Carlo Historique, се класира четвърти в класа си и на 25-о място в генералното общо класиране

Българският екипаж, участвал в Рали Monte Carlo Historique, се класира четвърти в класа си и на 25-о място в генералното общо класиране
Българският екипаж, участвал в Рали Monte Carlo Historique, се класира четвърти в класа си и на 25-о място в генералното общо класиране
БТА, Перник (5 февруари 2025г.) На снимката: Българският екипаж, който взе участие в Рали Monte Carlo Historique се класирана четвърти в класа си и на 25 – то място генералното общо класиранеСнимка: Кореспондент на БТА в Перник Мая Костадинова

Българският екипаж, който взе участие в в 27-ото издание на Рали Monte Carlo Historique се класирана четвърти в класа си и на 25-о място в генералното общо класиране, съобщиха на страницата на автомобилен ретро клуб "Авангард".

Както БТА писа, екипът от България за пръв път се включва в състазението за ретро автомобили.

Екипажът за първи път в историята на ралито застава на старта. Близо 4000 км, 17 екстремни отсечки из френските Алпи, два нощни етапа, много лед, сняг, мъгла и кал предложиха четирите състезателни дни, съобщават още автомобилен ретро клуб "Авангард".

Пилотът Георги Андонов е член на ретро клуба, навигатор е половинката му - Дана Андонова. Те са с Волво от 1961 г. С този автомобил Андонов е участвал в обиколката на Атика, Гърция. Опитен състезател е в регуларити ралитата, през 2024 г. е спечелил, няколко международни ралита в Гърция и Румъния, каза Пенчев.

Перничанинът Владимир Димитров, който е и почетен председател на клуб "Авангард", е директор на отбора. Той се занимава с организацията на всичко, което е извън състезателната част, минава по отсечките, преминава и тества трудностите по трасето. Той е с буса на клуб "Авангард", който е и мобилен сервиз за историческата кола - участник в ралито. В отбора е и механикът Антон Шукадаров.

/МК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:43 на 05.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация