В рамките на инициативата „Дни на приятелството и отворените врати“

site.btaУченически журналистически клуб бе учреден в Българско училище „Васил Левски“ в Кеймбридж

Ученически журналистически клуб бе учреден в Българско училище „Васил Левски“ в Кеймбридж
Ученически журналистически клуб бе учреден в Българско училище „Васил Левски“ в Кеймбридж
БТА, Ученически клуб по журналистика бе учреден в Българско неделно училище „Васил Левски“ в Кеймбридж

Ученически клуб по журналистика бе учреден в Българско неделно училище „Васил Левски“ в Кеймбридж, Великобритания. Това споделят от екипа на образователното средище чрез публикация във Фейсбук.

От споделената информация става ясно, че клуб „Журналист“ е част от програмата на училището, свързана с предлагане на разнообразни извънкласни дейности, чрез които учителите да насърчават и развиват заложбите на своите възпитаници.

Официалното представяне на ученическата журналистическа общност бе по време на „Кариерния ден“, част от поредицата инициативи, организирани в рамките на Дни на приятелството и отворените врати“.

От образователната институция допълват още, че целта на клуба ще бъде учениците да усъвършенстват комуникационните си умения на български език, да изградят правилна дикция и да се научат как се правят новини, репортажи и интервюта.

През учебната година, педагогическият екип планира да бъде организирано и посещение на редакция в радио, където възпитаниците на БНУ „Васил Левски“ да се запознаят отблизо с работния процес и журналистическата професия.

Както БТА писа, инициативата „Дни на приятелството и отворените врати“ има традиционен характер и се реализира през лятото след края на учебната година. През 2024 г. ръководството и преподавателите от Българско неделно училище „Васил Левски“ организираха редица образователни, творчески и спортни занимания, срещи и ателиета за своите настоящи и новозаписани възпитаници.

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:57 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация