site.btaУченици от училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн, Великобритания, се учиха как се прави зимнина

Ученици от училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн, Великобритания, се учиха как се прави зимнина
Ученици от училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн, Великобритания, се учиха как се прави зимнина
Снимка: Фейсбук/Българско училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн, Великобритания

Ученици от Българското училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн, Великобритания, се учиха как се прави зимнина. Това съобщават на своята страница във Фейсбук от образователното средище.

„Направихме сами туршия и в мазето ще я скрием. Та, когато дойде зима, за всички по буркан да има“, гласи публикация на учебното заведение, към която са споделени снимки от занятието. 

В училище „Любен Каравелов“ в Блекбърн се обучават деца в детска група „Смехотворчета“ (четири години); предучилищна група „Звънче“ (пет-шест години); начални класове (първи-четвърти клас); прогимназиални и гимназиални класове. Извънкласните дейности включват работилница „Родолюбие“; клуб „Малките артисти“; фолклорна група „Хорце“.

„В учебното заведение децата ще се запознаят с красотата и звучността на българския език, с класическите български произведения и с древната история на България. Освен задължителните часове учениците ще се докоснат до магията на българския фолклор и култура в извънкласните дейности“, споделиха по-рано в социалната мрежа от просветното средище.

От екипа добавиха, че училището работи по програмата на българското Министерство на образованието и науката „Роден език и култура зад граница“ и издава документ за завършен клас.

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:40 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация