site.btaЕлена Рибакина се класира на полуфиналите на турнира по тенис за жени в Дубай с победа срещу София Кенин

Елена Рибакина се класира на полуфиналите на турнира по тенис за жени в Дубай с победа срещу София Кенин
Елена Рибакина се класира на полуфиналите на турнира по тенис за жени в Дубай с победа срещу София Кенин
Рибакина (на снимката) достигна до границата от 30 полуфинала в тура / Снимка: AP Photo/Manish Swarup

Поставената под номер 6 Елена Рибакина се класира на полуфиналите на турнира по тенис за жени в Дубай, който е с награден фонд 597 хиляди щатски долара. Състезателката от Казахстан се наложи с 6:2, 7:6(4) над бившата шампионка от откритото първенство на Австралия - София Кенин. 

Рибакина подобри баланса си срещу Кенин до 3-0, като срещата в Дубай продължи час и 25 минути. Тя спечели с лекота първия сет и във втория поведе с 3:1, но американката върна моментално пробива и стигна до изравняване. Сетът стигна до тайбрек, където Рибакина взе всичките разигравания на собствен сервис и направи два мини-пробива за 7:2. 

В следващия си мач Рибакина ще срещне поставената под номер 12 Мира Андреева, която отстрани втората в схемата Ига Швьонтек по-рано днес. 

"Започнах мача много добре, но във втория сет загубих концентрация. Сервисите ми не вървяха добре, а София е отлична тенсиситка и се възползва. Срещу нея винаги е трудно, но в края си върнах ритъма и се радвам, че спечелих в рамките на два сета", каза победителката, цитирана от wtatennis.com. 

Рибакина направи рекордните до момента на турнира 17 аса и освен това записа 45 печеливши удара срещу 20 за Кенин. Тя вече има 30 полуфинала в тура, като от 2019 насам това са постигали само Швьонтек, Арина Сабаленка и Мария Сакари. 

Клара Таусон пък продължи отличната си серия на турнира в Дубай с победа със 7:6(4), 6:4 срещу Линда Носкова. На полуфиналите датчанката ще се изправи срещу Каролина Мухова, която спечели с 6:2, 7:5 срещу Сорана Кърстя. 

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:01 на 21.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация