site.btaПилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри доминираха във втората свободна тренировка преди Гран При на Абу Даби във Формула 1

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри доминираха във втората свободна тренировка преди Гран При на Абу Даби във Формула 1
Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри доминираха във втората свободна тренировка преди Гран При на Абу Даби във Формула 1
снимка: AP Photo/Darko Bandic

Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри доминираха във втората свободна тренировка преди последното състезание за сезона в автомобилния шампионат Формула 1. На пистата в Абу Даби през уикенда ще се реши последната въпросителна, а именно кой отбор ще грабне титлата при конструкторите.

Макларън увеличи шансовете си това да се случи и те да празнуват първа купа от 1998-а година насам, след като сутринта Шарл Льоклер от Ферари беше наказан със смъкване с 10 места в стартова решетка за състезанието заради неправомерно използване на допълнителна трета батерия. А иначе самият Льоклер написа история cутринта, след като се състезаваше в тандем с брат си Артур. Двамата станаха първите роднини в историята, каращи болиди на един и същи отбор във Формула 1.

Наказанието на Льоклер беше голям удар за Ферари, които изостават с 21 точки от Макларън, а има 44 за разпределяне в неделя.

Във втората тренировка днес Норис даде първо време от 1 минута, 23.517 секунди на 5.281-километровото трасе Яс Марина.

Втори остана Пиастри, чието време е с 0.234 секунди по-слабо от това на съотборника му в Макларън. Нико Хюлкенберг, който от следващата седмица се мести в Заубер, oстана 3-и с впечатляващо каране, но пасив от 0.462. Топ 6 допълват Карлос Сайнс-младши (Ферари) на 0.582, Люис Хамилтън – бъдещо попълнение на Ферари, но 0.602 и Льоклер – на 0.684.

Ред Бул, който преди две седмици отпразнува четвъртата си титла във Формула 1, остана на 17-о място във втората тренировка с резултат от 1:24.598 минути.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:33 на 23.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация