site.btaКристиан Пулишич се надява Маурисио Почетино да внесе борбен дух в националния тим по футбол на САЩ

Кристиан Пулишич се надява Маурисио Почетино да внесе борбен дух в националния тим по футбол на САЩ
Кристиан Пулишич се надява Маурисио Почетино да внесе борбен дух в националния тим по футбол на САЩ
снимка: AP Photo/Jeff Dean

Новият селекционер на САЩ Маурисио Почетино може да внесе борбен дух в националния тим по футбол на страната, коментира полузащитникът Кристиан Пулишич след равенството 1:1 срещу Нова Зеландия в приятелска среща, играна в Синсинати.

Пулишич се разписа за САЩ в 69-ата минута, но последва изравняване в 89-ата минута, а крилото на Милан каза, че се надява Почетино да успее да внедри биткаджийски манталитет и желание за поемане на риск, от които отборът се нуждае, за да се конкурира на най-високо ниво.

Аржентинският специалист, който напусна английския Челси през май след един сезон начело на лондончани, ще води американския национален отбор до Мондиал 2026, на който САЩ е съдомакин заедно с Мексико и Канада. САЩ остана без постоянен треньор след ранното отпадане от Копа Америка на родна земя през юли, довело до освобождаването на Грег Берхалтер.

"Време е да обърнем страницата. Наистина искаме да вдигнем нивото", заяви Пулишич, цитиран от агенция ДПА.

"В момента усещането не е приятно, но знам, че идват по-добри времена. Има много неща, които трябва да се променят, включително манталитетът и футболната култура. Мисля, че имаме качества, но знам, че това са първите неща, които той ще иска да промени", добави Кристиан Пулишич по повод новия селекционер.

Маурисио Почетино - бивш треньор на Пари Сен Жермен и Тотнъм каза, че решението да застане начело на американския тим не е само футбол, а е свързано и с желанието за развитие в страната и той не е могъл да пропусне възможността.

Следващите мачове на САЩ са контроли срещу Панама на 12 октомври и срещу Мексико три дни по-късно.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:13 на 11.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация