site.btaШампионът на 800 метра свободен стил Даниел Уайфен: "Чувствам се като Симон Байлс"

Шампионът на 800 метра свободен стил Даниел Уайфен: "Чувствам се като Симон Байлс"
Шампионът на 800 метра свободен стил Даниел Уайфен: "Чувствам се като Симон Байлс"
снимка: AP Photo/Matthias Schrader

Даниел Уайфен не е свикнал със славата, която идва със спечелването на олимпийска титла, след като стана първият ирландец, който печели злато в басейна, но 23-годишният спортист не се притеснява да си прави селфита с други спортисти в олимпийското село.

Уайфен постави олимпийски рекорд, за да стигне до златото в плуването на 800 метра свободен стил във вторник и е фаворит за второ отличие след като бе най-бърз в сериите на 1500 метра свободен стил по-рано днес.

Той заяви, че да спечели два златни медала би означавало всичко за него, но извън басейна просто се забавлява на случващото се.

"Всъщност мисля, че вероятно съм един от най-известните олимпийски шампиони", пошегува се ирландецът пред репортери.

"Защото мисля, че атлети от всички спортове идваха при мен в залата, където се храним и искаха да се снимаме. Чувствам се като Симон Байлс! 500 снимки, нещо такова. Подписвам се за автографи и всичко останало. Чакат ме пред сградата, в която живеем. Харесвам ми. Защо не? Доста е готино", добави Даниел Уайфен.

Плувецът също само е искал да се снима с други спортисти и заяви, че сред избраните от него е бил американският спринтьор Ноа Лайлс, който се състезава на 100 и 200 метра, и в щафетата 4 по 100 метра.

Когато става дума за бизнес обаче, Уайфен оставя златото на 800 метра назад и казва, че ще опита да подобри световния рекорд на китаеца Сун Ян.

"Ако се случи, случи. Ако не стане, няма да стане. Не мислех много за 800 метра, защото обичам 1500 метра. Но сега като шампион на 800 метра, има малка разлика. Човек трябва да намери различни начини да се мотивира. Точно това смятам да направя аз", каза още Даниел Уайфен.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:10 на 03.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация