site.btaДвама българи бяха изтеглени на репешажи на Европейското първенство по борба в Братислава

Двама българи бяха изтеглени на репешажи на Европейското първенство по борба в Братислава
Двама българи бяха изтеглени на репешажи на Европейското първенство по борба в Братислава
БТА, Братислава (7 април 2025) Българският национал Микяй Наим (синьо трико) в схватка с руснака Ибрахим Ибрахимов (червено) на осминафиналите на 65 кг свободен стил от Европейското първенство по борба в Словакия / Снимка: Ивайло Георгиев.

Ивайло Тисов и Микяй Наим ще се борят на репешажи в категориите си на Европейското първенство за мъже и жени в Братислава, след като бяха изтеглени от победилите ги по-рано съперници. Михаил Георгиев пък отпадна и е първият български национал в свободен стил, който вече няма шанс за медал. 

Тисов бе изтеглен на репешаж на 57 кг от състезаващия се с неутрален статут Начин Монгуш. Руснакът надви българския национал още в квалификациите в категорията, а след това записа изразителни победи с по четири точки разлика срещу Манвел Къндърцян (Армения) и Ислам Мазарганов (Азербайджан). Така той изтегли Тисов на репешажи, като българинът ще ги започне срещу носителя на три бронза във възрастови групи Къндърцян. 

На 65 кг Наим получи допълнителен шанс от победилия го по-рано Ибрахим Ибрахимов, който също като сънародника си Монгуш се бори с неутрален статут. Носителят на последните две световни титли до 23 години надви Вазген Теванян (Армения) с 3:2 и Гога Отинашвили (Грузия) с 11:0, за да изпрати българския национал на репешаж срещу поляка Кжищоф Бьенковски. 

Турнирът приключи за Михаил Георгиев, който спечели и единствената победа днес. Българинът се наложи с 2:1 срещу македонеца Мати Весели в квалификациите на 70 кг, но след това загуби с 1:4 срещу Канан Хайбатов на четвъртфиналите. Борецът от Азербайджан пък бе победен от руснака Давид Баев и утре ще се бори за бронз. 

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:12 на 08.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация