site.btaОтборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра

Отборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра
Отборът на САЩ по лека атлетика постави нов световен рекорд в смесената щафета на 4 по 400 метра
AP Photo/Bernat Armangue

САЩ подобри собствения си световен рекорд в смесената щафета 4х400 м в първия ден на състезанията по лека атлетика на Олимпийските игри в Париж.

Американците пресякоха линията за 3:07.41 минути. Предишното постижение беше 3:08.80 минути и беше поставено пак от отбора на САЩ на Световното първенство в Будапеща през 2023-а година.

В щафетата бяха Върнън Норууд, Шамиър Литъл, Брайс Дедман и Кайлин Браун. Те поведоха в средата на втората обиколка в изпълнение като по учебник, след като преодоляха първия пост с резултат, който даде началото на цялостно представяне с подобрени четири национални рекорда. Всичко това накрая приключи с нов световен рекорд в тази дисциплина.

"През последните няколко дни направих доста тренировки и просто станахме по-добри", каза Шамиер Литъл, която бягаше на втори пост за тима на САЩ. "Имаме страхотна химия целия отбор".

Отборът на Франция, подкрепян бурно от парижка публика на стадион "Стад дьо Франс" завърши втори с 3:10,60 минути. Цялото състезание премина много оспорвано, а третото място е за Белгия с 3:10.74 или изоставане от 0.144 секунди. 

Изненадващо или не, отборът на Ямайка остана чак на четвърто място с време 3:11.06, като те трябва да чакат развитието в другите серии, за да разберат дали ще се класират за финала.

Финалът на смесената щафета 4х400 е насрочен за събота.

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:25 на 02.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация