site.btaВеликобритания нае личен готвач за своите представили в състезанията по ветроходство

Великобритания нае личен готвач за своите представили в състезанията по ветроходство
Великобритания нае личен готвач за своите представили в състезанията по ветроходство
снимка: АР, Carolyn Kaster

Великобритания е наела „главен готвач“ Брайони Джонсън, за да изхранва своите състезатели във ветроходството, сервирайки им ястия като медена сьомга, ориз и черен боб и тахини зелева салата с мента и халапеньо.

Джонсън каза, че това е едно от най-популярните ястия сред олимпийските ветроходци досега.

„Не става въпрос само за захранване на някого, а как го кара да се чувства“, каза 39-годишната Джонсън пред „Ройтерс“ от базата на отбора в Марсилия, където обслужва 47 души.

„Имаше толкова голямо разминаване между храната, която хората смятаха, че трябва да ядат, и това, което искаха да ядат“, казва тя за мисията си да насърчава алтернативите на пилешкото, броколите и варения ориз.

„Едно нещо, което те абсолютно обичат, са браунитата с черен шоколад, с бадеми за допълнителен протеин“, каза Джонсън.

Съставки като черен боб, каза Джонсън, са богати на полифеноли, които са антиоксидант.

Сред големите спортни имена, за които е готвила, Джонсън изброява Роджър Федерер, Антъни Джошуа и британския ветроходец Бен Ейнсли.

Джонсън трябва да се погрижи за редица изисквания, като някои спортисти искат да напълнеят, а други искат да свалят килограми.

„Вие им давате контрол върху това как искат да се хранят. Тъй като са работили с диетолози, те знаят какво работи за тях поотделно“, каза Джонсън, добавяйки, че отделя въглехидратите от зеленчуците, за да могат да избират.

Джонсън също предлага закуски, които включват оризови топчета с бисквити Oreo, които са "абсолютно любими".

Докато празните чинии са норма, каза Джонсън, апетитът може да намалее, ако спортистът страда от нерви преди състезание.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:28 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация