site.btaМузети се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на турнир от Големия шлем

Музети се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на турнир от Големия шлем
Музети се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на турнир от Големия шлем
снимка: AP/Mosa'ab Elshamy

Италианският тенисист Лоренцо Музети се класира за първи път в кариерата си за четвъртфинал на турнир от Големия шлем.

Поставеният под номер 25 Музети победи французина Джовани Мпечи Перикар с 4:6, 6:3, 6:3, 6:2 след малко повече от два часа игра в четвъртия кръг на Откритото първенство на Великобритания. 

Перикар, "щастлив губещ" от квалификациите започна по-добре мача и спечели първия сет с единствен пробив в седмия гейм. В последствие италианецът пое инициативата и след 3:3 във втората част взе шест от следващите осем гейма, за да изравни резултата и да повече с 3:1 в третия сет. Той задържа предимството си до края, а с нова серия от пет поредни гейма взе третата част и поведе с 3:0 в четвъртата, което се оказа решаващо.

Италианецът направи доста солиден мач, като допусна само 8 непредизвикани грешки срещу цели 42 на съперника. 

Така 22-годишният тосканец очаква на четвъртфиналите победителя от двубоя между Александър Зверев (Германия) и Тейлър Фриц (САЩ), а с успеха днес той си гарантира завръщане в топ 20 на световната ранглиста.

Победата на Музети е исторически резултат за италианския тенис, който за първи път ще има трима представители на четвъртфиналите на "Уимбълдън", след като място в топ 8 вече си осигуриха поставеният под номер 1 при мъжете Яник Синер и седмата в схемата при жените Джазмин Паолини.

/ДВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:17 на 08.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация