site.btaКарло Анчелоти: "Хората вече очакват да сме и на финала в Лондон, но това не ме притеснява"

Карло Анчелоти: "Хората вече очакват да сме и на финала в Лондон, но това не ме притеснява"
Карло Анчелоти: "Хората вече очакват да сме и на финала в Лондон, но това не ме притеснява"
снимка: АР, Matthias Schrader

Старши треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешното  гостуване на Байерн (Мюнхен) в първи полуфинал от Шампионската лига.

„Малцина очакваха да бъда на тази пресконференция”, започна Анчелоти. „Хората вече очакват да сме и на финала в Лондон, но това не ме притеснява. Имаме самочувствието да се изправим срещу съперник, който този сезон не се спрява толкова добре в Бундеслигата, но успя да се справи с Арсенал. Историята е от значение в Шампионската лига и това е в наша полза“, каза още Анчелоти.

„С Байерн си приличаме по това, че в момента и двата тима нямаме ясно изразена идентичност на терена. Можем да играем по различни начини. За двубоя сега не съм замислил нещо специално откъм тактика. Чуамени ще играе, но не знам на какъв пост. Милитао е здрав и също е на разположение. Нужно е да сме внимателни, да се защитаваме добре, да не допускаме контраатаки и да нападаме успешно. Когато си на полуфинал, трябва да си на ниво през цялото време.

Най-важната роля не е на треньора, а на самите футболисти. Има два типа наставници: такива, които не пипат нищо, както и такива, които налагат редица промени. Аз гледам да съм от първите. Играчите са тези, които са на терена. На тях можеш да им обясниш дадена тактика, да ги убедиш как да действат, но те са тези, от които зависи всичко. Работата на един наставник е да се фокусира върху това съставът му да разбере важността на отборната игра.

Не изпитвам реваншизъм заради това, че бях уволнен от Байерн. Даже съм щастливец, че бях треньор тук. Имам фантастични спомени от тази година и половина“, завърши Анчелоти.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:05 на 24.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация