site.btaЙоханес Клаебо и Кристине Скистад ликуваха в спринтовете свободен стил от Световната купа по ски бягане в Кенмор

Йоханес Клаебо и Кристине Скистад ликуваха в спринтовете свободен стил от Световната купа по ски бягане в Кенмор
Йоханес Клаебо и Кристине Скистад ликуваха в спринтовете свободен стил от Световната купа по ски бягане в Кенмор
снимка: Jeff McIntosh /The Canadian Press via AP

Норвежците Йоханес Клаебо и Кристине Скистад спечелиха спринтовете свободен стил съответно при мъжете и при жените от Световната купа по ски бягане в Кенмор (Канада).

Клаебо триумфира във финалната надпревара в спринта с време 2:44.40 минути.

Втори остана друг норвежец Ерик Валнес с 2:44.83 минути, на 0.43 секунди от победителя, а третото място зае Едвин Ангер (Швеция) с 2:45.03 минути и изоставане от 0.63 секунди.

Шестицата допълниха Евен Нортхуг (Норвегия), Елиа Барп (Италия) и швейцарецът Яник Рибли.

В класирането за Световната купа при мъжете начело са трима норвежци. Води Харалд Амундсен със 1774 точки. Той отпадна на четвъртфиналите в спринта. Втори в подреждането е Валнес с 1446, а Йоханес Клаебо е трети към момента с 1303 точки.

При жените победителката в спринта Кристине Скистад финишира за 3:03.88 минути. Тя остави зад себе си представителките на Швеция Мая Далквист с 3:04.45 минути и изоставане от 0.57 секунди и Лин Сван с време 3:05.28 минути, на 1.40 секунди.

Останалите в топ 6 бяха Йохана Хагстрьом (Швеция), Джеси Дигинс (САЩ) и Тирил Уднес Венг (Норвегия).

Американката Джеси Дигинс остава лидер в генералното класиране за Светвната купа по ски бягане при дамите с 1986 точки, следвана от шведките Сван с 1663 и Фрида Карлсон с 1517 точки.

/КМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:57 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация