site.btaМакс Ферстапен даде най-добро време и във втората тренировка в Барселона

Макс Ферстапен даде най-добро време и във втората тренировка в Барселона
Макс Ферстапен даде най-добро време и във втората тренировка в Барселона
Макс Ферстапен бе най-бърз и във втората свободна тренировка преди Гран при на Испания във Формула 1 / снимка: АП

Световният шампион и лидер в генералното класиране във Формула 1 Макс Ферстапен даде най-добро време и във втората свободна тренировка преди неделното Гран при на Испания.

На пистата в Барселона нидерландският пилот на Ред Бул постигна резултат от 1:13.907 минути. Интересното бе, че той го постигна с гумите медиум, докато конкурентите му заложиха на най-меките гуми.

Резултатът на Ферстапен в следобедната сесия бе с 0.7 секунди по-бърз от този, който той записа в първата тренировка, в която също даде най-добро време.

Второто най-добро време във втората тренировка бе за Фернандо Алонсо. Испанският ветеран, който кара за Астън Мартин, изостана с 0.170 секунди от постижението на Ферстапен. Трети резултат постигна германецът Нико Хюлкемберг. Пилотът на Хаас бе по-бавен с точно 0.1 секунди от Алонсо.

По-малко от три стотни от секундата пък разделиха следващите трима пилоти. Четвърти в тренировката бе мексиканецът Серхио Перес (Ред Бул), който изостана от съотборника си Ферстапен с 0.312 секунди. На 23 хилядни от секундата след него е французинът Естебан Окон с Алпин, а монегасецът Шарл Льоклер с Ферари се нареди шести на още четири хилядни изоставане.

В събота в Барселона предстоят третата свободна тренировка и квалификацията, а в неделя е състезанието, което е седми старт за сезона.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:42 на 20.04.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация