site.btaВсички медалисти от шестия ден на зимните олимпийски игри в Пекин 2022

SPORT 16:53:31 10-02-2022
IK1650SP.045
Пекин 2022 - всички медалисти, шести ден

Всички медалисти от шестия ден
на зимните олимпийски игри
в Пекин 2022


Пекин, 10 февруари (БТА).
Всички медалисти от шестия ден на зимните олимпийски игри в Пекин 2022 (осем финала):

ски-алпийски дисциплини, комбинация за мъже:
1. Йоханес Щролц (Австрия) - 2:31.43 минути (1:43.87 минута в спускането и 47.56 секунди в слалома)
2. Александър Аамод Килде (Норвегия) - 2:32.02 (1:43.12 и 48.90)
3. Джеймс Крофърд (Канада) - 2:32.11 (1:43.14 и 48.97)

фигурно пързаляне, мъже:
1. Нейтън Чън (САЩ) - 332.60 точки (113.97 точки в кратката програма и 218.63 точки във волната програма).
2. Юма Кагияма (Япония) - 310.05 точки (108.12 и 201.93)
3. Шома Уно (Япония) - 293.00 точки (105.90 и 187.10)

ски-бягане, 10 км класически стил, жени:
1. Терезе Йохауг (Норвегия) - 28:06.3 минути
2. Керту Нисканен (Финландия) - 28:06.7
3. Криста Пармаконски (Финландия) - 28:37.8

сноуборд, халфпайп, жени:
1. Клоуи Ким (САЩ) - 94.00 точки
2. Кералт Кастейет (Испания) - 90.25
3. Сена Томита (Япония) - 88.25

сноуборд, сноубордкрос, мъже:
1. Алесандро Хемерле (Австрия)
2. Елиот Гронден (Канада)
3. Омар Визинтин (Италия)

ски свободен стил, акробатика, смесени отбори:
1. САЩ (Ашли Колдуел, Кристофър Лилис и Джъстин Шонефелд) - 338.34 точки
2. Китай - 324.22
3. Канада - 290.98

бързо пързаляне с кънки, 5000 метра, жени:
1. Ирене Схаутен (Нидерландия) - 6:43.51 минути, олимпийски рекорд
2. Изабел Вайдеман (Канада) - 6:48.18 минути
3. Мартина Сабликова (Чехия) - 6:50.09 минути

шейни, отборната щафета:
1. Германия (Натали Гайзенбергер, Йоханес Лудвиг, Тобиас Вендел/Тобиас Арлт) - 3:03.406 минути, рекорд на улея
2. Австрия (Маделайне Егле, Волфганг Киндъл, Томас Щой/Лоренц Колер) - 3:03.486
3. Латвия (Елиза Тирума, Кристерс Апарьодс, Мартинс Бодс/Роберт Плуме) - 3:04.354

(ИК)
/ИК/



news.modal.header

news.modal.text

Към 12:52 на 18.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация