site.btaСписание „Българска наука“ разказва как учени от Филип Морис Интернешънъл оценяват продуктите с намален риск при пушене
![Списание „Българска наука“ разказва как учени от Филип Морис Интернешънъл оценяват продуктите с намален риск при пушене](/upload/288383/1.-%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BA_F-1.jpg?l=1000)
![Списание „Българска наука“ разказва как учени от Филип Морис Интернешънъл оценяват продуктите с намален риск при пушене](/upload/288383/1.-%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BA_F-1.jpg?l=1000&original=d124e9f98e02374224212e75e307d426687b3a99)
В американския научноизследователски център на Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) над 400 учени от 30 научни области в т. ч. химия, токсикология, системна биология, медицина и епидемиология, работят активно за разработването и оценката на негорими никотинови и тютюневи изделия с потенциал за значително намален индивидуален риск в сравнение с цигарите, които да удовлетворят пушачите, като се доближават в най-голяма степен до вкуса, удоволствието и ритуала на пушенето на цигари. За това как точно учените оценяват продуктите с намален риск при пушене (ПНР) - термин, с който ФМИ ги обозначава, разказва в новия си брой списание „Българска наука“.
/ХТ/
news.modal.header
news.modal.text