site.btaДа преживеем страданията на Христос, слушайте внимателно песнопенията, каза отец Красимир на миряните в храма „Св. Три Светители“ в Шумен

Да преживеем страданията на Христос, слушайте внимателно песнопенията, каза отец Красимир на миряните в храма „Св. Три Светители“ в Шумен
Да преживеем страданията на Христос, слушайте внимателно песнопенията, каза отец Красимир на миряните в храма „Св. Три Светители“ в Шумен
Да преживеем страданията на Христос, участвайте в богослуженията, слушайте внимателно песнопенията, каза на миряните в храма „Св. Три Светители“ в Шумен отец Красимир. Снимки: кореспондент на БТА в Шумен Станимир Савов

Да преживеем страданията на Христос, участвайте в богослуженията, слушайте внимателно песнопенията, каза отец Красимир в проповедта си пред миряните в храма „Свети Три Светители“ в Шумен. Днес е последната неделя от Великия пост, наричана Вход Господен в Йерусалим, когато Православната църква чества тържественото влизане на Иисус Христос в Йерусалим няколко дни преди страданията и кръстната Му смърт.

Отец Красимир призова десетките миряни, дошли днес в православния храм - да се подготвят за Страстната седмица. 

„За да честваме Възкресение Христово трябва да минем през тези страсти. Не сме яли яйца и козунаци ли? Кое е по-важно – да преживеем страданията на Христос. Както казва един проповедник – трябва да долазим изнемощели, съчувстващи на Христа, на Неговото възкресение и по този начин да усетим и почувстваме светлия празник“, посочи отец Красимир.  

Участвайте и в предстоящите богослужения, слушайте внимателно и песнопенията, които се изпълняват един път в годината, каза на миряните още той. 

/ТС/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:35 на 14.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация