site.btaУниверситетът по хранителни технологии организира в Хасково среща на бизнеса и образованието

Университетът по хранителни технологии организира в Хасково среща на бизнеса и образованието
Университетът по хранителни технологии организира в Хасково среща на бизнеса и образованието
Снимка: УХТ - Пловдив

Защо завършилите Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив са толкова търсени специалисти във всички сфери на най-важната индустрия – хранително-вкусовата, ще дискутират на среща ученици от гимназии в Хасково и региона. Тя ще се проведе на 16 април в залата на Научно-техническия съюз в Хасково и с негово съдействие. Това съобщи гл. ас д-р Делян Господинов от катедра „Машини и апарата в хранително-вкусовата индустрия“ в УХТ. Срещата се провежда по негова инициатива и с помощта на колегите му от Технически факултет. 

Поканените ученици са от Професионалната гимназия (ПГ) по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“, ПГ по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, ПГ по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканич“. 

В срещата ще се включат и водещи фирми от хранително-вкусовата промишленост в региона. Те ще запознаят учениците със стажантските програми, които предлагат, а също и с възможностите за професионална реализация след завършване на университета и за кариерно израстване. Това са ПИМ, Донидо, „Родина“, Хидропластформ и „Каменица“ АД в Хасково. В тях работят специалисти, завършили УХТ в Пловдив, част от които се очаква да вземат участие, за да споделят опита си като експерти. 

На срещата ще бъде направена презентация на университета, която ще запознае присъстващите с възможностите за образование в бакалавърските и магистърските програми в УХТ, както и с пътищата за обучение по програма „Еразъм+“.

УХТ е единственото висше училище на Балканския полуостров, което подготвя кадри за всички сфери на хранително-вкусовата промишленост и туризма - инженери, технолози и икономисти. Голяма част от тях са част от висшия мениджмънт на фирмите от бранша. Над 80 процента започват работа веднага след дипломирането си, а някои – още докато са студенти, посочват от университета.

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:36 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация