site.btaВисок интерес към педагогическите специалности в Шуменския университет

Прием в 47 бакалавърски и близо 90 магистърски програми в 21 професионални направления предлага Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“  за следващата учебна година. Най-висок е интересът към педагогическите специалности:



  • Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт;

  • Предучилищна педагогика и начална училищна педагогика;

  • Английска филология;

  • Социална педагогика;

  • Инженерна логистика;

  • Социални дейности.


320 души вече са се записали за студенти. Това е 23 процента от обявения прием за следващата учебна година 1 393 бройки държавна поръчка.


Подаването на документите за участие във втория етап на класирането е до 10 юли. Висшето училище дава възможност това да стане и по електронен път – чрез сайта му https://www.shu.bg/. Университетът признава оценките от държавни зрелостни изпити, положени от 2008 до 2021 година.


Две са датите през месец юли, в които ще се проведат редовни кандидатстудентски изпити – 6 и 8 юли. Документи за тях се подават онлайн - https://e-applicants.shu.bg/, или в Центъра за кандидатстудентска дейност в Шумен, в Колежа на Университета в Добрич или в Департамента за информация, продължаващо образование и квалификация във Варна.


Университетът е създал условия и организация за отдалечен (онлайн) кандидатстудентски изпит. Желаещите да участват трябва да подадат заявление най-късно два дни преди изпитната дата и да разполагат с документ за платената такса от 30 лева. На имейл те ще получат инструкции за регистрация, входящ номер и линк в системата Google meet. В теста може да се участва само с персонален компютър или лаптоп, с изправна уебкамера и микрофон.


Класирането от втория етап на кандидатстване ще бъде обявено на 12 юли.


Приемът на документи за магистърските програми е от 28 юни до 23 юли, а изпитът е на 23 юли.


 


ШУ „Епископ Константин Преславски“


 

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:36 на 17.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация