site.btaВъв Варна вносното агнешко месо е по-евтино от българското, козунакът достига до 10 лева за половин килограм

Във Варна вносното агнешко месо е по-евтино от българското, козунакът достига до 10 лева за половин килограм
Във Варна вносното агнешко месо е по-евтино от българското, козунакът достига до 10 лева за половин килограм
Снимка: Архив/БТА

Във Варна вносното агнешко месо е по-евтино от българското, показа репортерска проверка на БТА. Цената на охладената плешка е между 15 и 30 лева. Цяло охладено българско агне се предлага и за около 25 лева за килограм. При комплектите за дроб сарма също има сериозни разлики в цените, които варират между 8 и 13 лева.

Избор има и при козунаците. Малки сладки хлябове в разфасовки от 300 грама в магазините се предлагат и за 3 лева. Във фурните цените варират между 5 и 10 лева за 500 грама, в зависимост от пълнежа.

Същото е валидно и за яйцата. При тях цената зависи най-вече от размера, но масово се предлагат промоции. Най-скъпи са чисто белите яйца, чиято стойност може да надхвърли 60 стотинки за бройка.

/ЕС/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 20:04 на 12.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация