site.btaТретото издание на Академия "Иновации в агробизнеса" ще се проведе от 18 до 20 март в София

Третото издание на Академия "Иновации в агробизнеса" ще се проведе от 18 до 20 март в София
Третото издание на Академия "Иновации в агробизнеса" ще се проведе от 18 до 20 март в София
Снимка: Кореспондент на БТА в Разград Съдет Кърова, архив

Третото издание на Академия "Иновации в агробизнеса" ще се проведе от 18 до 20 март в Литературен клуб "Перото" в София, съобщават организаторите. Събитието е съвместна инициатива на Стопанския факултет към Софийския университет, Фондация "Приложни изследвания и комуникации", "Клийнтех България" и Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi).

Форумът събира новатори в агросектора и хранително-вкусовата промишленост, заедно с предприемачи, експерти, представители на научните среди и медиите по теми, свързани с високите технологии, дигитализацията, изкуствения интелект, рисковото и публично финансиране и проектната дейност, ESG, кръговата икономика.

Академията е предвидено да бъде открита на 18 март от 10:00 часа от министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, заместник-декана на Стопанския факултет към Софийския университет доц. д-р Тодор Ялъмов и председателя на Селскостопанска академия (ССА) проф. д-р Виолета Божанова.

В първия ден на изложението ще са проведат панели с участието на представители от Държавен фонд "Земеделие" и Системата за агропазарна информация (САПИ).

На 20 март е предвиден панел на тема "Образованието в подкрепа на агробизнеса" с участие на учени от УНСС и Аграрния университет - Пловдив. 

Академията надгражда и допълва обучението в магистърска програма "Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса" към Стопанския факултет на СУ.

Участие в отделни панели ще вземат представители на ССА, браншови организации и неправителственият сектор.

Участието е безплатно, с предварителна регистрация.

Програмата на събитието е достъпна онлайн.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:29 на 12.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация