site.btaСъюзът по хранителна промишленост провежда 21-вата си научно-практическа конференция с международно участие в София
Традиционният Ден на хранително-вкусовата промишленост в България и 21-вата научно-практическа конференция с международно участие на тема "Хранителната индустрия в България - настояще и бъдеще" ще се проведат днес от 10:30 часа в парк хотел "Москва", София, съобщиха организаторите от Съюза по хранителна промишленост (СХП).
Конференцията ще бъде открита от председателя на СХП д-р Светла Чамова.
По време на събитието ще бъдат връчени и наградите от националния конкурс на СХП "Хранително-вкусовата промишленост - нови продукти и технологии 2024 година".
Тематичните направления на конференцията ще бъдат хранителната индустрия - настояще и бъдеще; европейски и световни предизвикателства в бъдещето на храните; науката и прилагане на условията за напредък; програми и проекти в помощ на бизнеса; човешкият ресурс - стълб в развитието на хранително-вкусовата промишленост.
Целта на организаторите е конференцията да се превърне в открит форум за дискусии, въпроси и отговори, вълнуващи участниците.
Събитието се провежда под патронажа на министъра на земеделието и храните.
/ВЙ/
news.modal.header
news.modal.text